Development solutions for small businesses

O nouă sesiune pe măsura 123 – “Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”

By on 21 November 2012 in Finanțări nerambursabile

Începând cu 26 noiembrie 2012 se va lansa o nouă sesiune de proiecte în cadrul liniei de finanţare Măsura 123 – “Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”.  Această sesiune este a doua sesiune pentru anul 2012, suma alocată pentru această sesiune fiind însă semnificativ mai mică, doar 80 mil. euro față de 144 mil. alocați primei sesiuni.

Câteva din principalele investiții sprijinite prin măsura 123:

 • Construcţii noi şi/sau modernizarea clădirilor folosite pentru procesul de producţie și/sau pentru  depozitarea produselor, inclusiv  depozite frigorifice en-gros;
 • Achiziţionarea de noi utilaje, instalaţii, echipamente, aparate și costuri de instalare;
 • Investiţii pentru producerea și utilizarea energiei din surse regenerabile;
 • Achiziţionarea de noi  mijloace de transport specializate, necesare activităţii de producție;
 • Organizarea  și implementarea  sistemelor de management a calităţii şi de siguranţă alimentară, dacă sunt în legătură cu investiţiile corporale ale proiectului;
 • Cumpărarea de tehnologii (know-how), achiziţionarea de patente și licenţe pentru pregătirea implementării proiectului.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 123 sunt persoane fizice autorizate  şi persoane juridice înregistrate în baza legislaţiei din România ca:

 • Micro-întreprinderi  şi IMM (sprijin de 50% din valoarea eligibilă, max. 2.000.000 de Euro/proiect)
 • Alte întreprinderi (sprijin de 25% din valoarea eligibilă, max. 2.000.000 de Euro/proiect)
 • Cooperative agricole de procesare a produselor agricole (sprijin de 50% din valoarea eligibilă, max. 2.000.000 de Euro/proiect)
 • Societăţi cooperative de valorificare (sprijin de 50% din valoarea eligibilă, max. 2.000.000 de Euro/proiect)
 • Întreprinderi familiale/individuale (sprijin de 50% din valoarea eligibilă, max. 2.000.000 de Euro/proiect)
 • Grupuri de producători, organizate sub formă de societăți comerciale sau cooperative agricole de procesare a produselor agricole (sprijin de 50% din valoarea eligibilă, max. 3.000.000 de Euro/proiect)

Domeniile prioritare finanțate prin această măsură sunt:  lapte, produse lactate, carne, produse din carne, ouă, cereale, legume, fructe, cartofi, semințe oleaginoase, miere de albine și vin. Punctajul fiecărui domeniu va fi publicat in ghidul solicitantului, varianta finală.

Condițiile de conformitate și de eligibilitate nu s-au schimbat iar pentru verificarea eligibilității proiectului dvs., ne puteți scrie la adresa de mai jos pentru a stabili o întâlnire și verifica aceste aspecte.

Pentru ca proiectul dvs. să aibă șanse cât mai mari de selectare pentru finanțare, trebuie să nu uitați să calculați și punctajul estimat al proiectului. Acesta îl puteți calcula chiar dvs. urmărind criteriile de punctaj din ghidul solicitantului (varianta finală) sau vă putem ajuta noi și împreună să găsim și soluții de maximizare a acestui punctaj.

Pentru a programa o întâlnire, vă rog să mă contactați la 0751218151 sau să îmi trimiteți un mesaj pe adresa emanuel.cadar@romcom.ro și vă voi răspunde în cel mai scurt timp.

Emanuel Cadar

Despre autor

Despre autor: Emanuel lucrează în cadrul biroului din Oradea, şi este specializat în scrierea de proiecte de finanţare pentru întreprinderi de producţie şi servicii. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus